Wat als niemand de BOB wil zijn?

 Heb jij binnenkort een feestje met een groep vrienden, familie of collega's en wil je het dat iedereen lekker wat kan drinken en wil je er niemand mee op zadelen om de BOB te zijn? Ook dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden te bedenken. Hieronder lees de verschillende mogelijkheden wanneer iedereen wat wil drinken en niemand de BOB wil zijn.


Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zo dicht mogelijk bij huis te gaan feesten, zo kan je fietsend, lopend of misschien zelfs kruipend naar huis. Wonen een paar van jullie vrienden niet zo dichtbij? Dan kunnen jullie vast wel slaapplaatsen voor hen voorzien zodat ze de tijd hebben om nuchter te worden voordat ze weer naar huis moeten rijden.

Is de feestlocatie iets verder van huis? Dan zijn er soms ook nog wel opties met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is een goedkope optie maar heeft ook als nadeel dat je rekening moet houden met de tijden waarop de bussen, trams of treinen rijden. Dit kan dus betekenen dat je vroeger het feest moet verlaten dan je eigenlijk zou willen of dat je een tijdje moet overbruggen tot het openbaar vervoer weer gaat rijden.

Is het openbaar vervoer geen optie door de tijden waarop het feest is? Dan is er misschien wel een hotel in de buurt waar je de tijd van het eind van het feest tot de eerste bus, trein of tram kan overbruggen. Natuurlijk is dit wel een wat duurdere optie, maar je kan na het feest wel lekker snel het bed in zodat je je roes een beetje kan uitslapen en met een beetje geluk hebben ze er ook nog wel een lekker ontbijt voor je klaar staan.

Slaap je liever in je eigen bed en is het openbaar vervoer of de fiets geen optie? Dan is het misschien wel mogelijk om met de taxi naar huis te gaan. Dit is vaak wel een dure grap dus misschien is er ook wel iemand in jouw omgeving die voor een keertje als taxi wil gaan spelen.

Gaan jullie nou met een grote groep naar bijvoorbeeld een festival of concert? Het voordeel hiervan is dat jullie de kosten kunnen delen. Met een grote groep wordt het daarom vaak al snel voordelig om met zijn allen een bus te huren. Zijn jullie met een minder grote groep? Dan zou je misschien eens kunnen kijken of er een maatschappij in de buurt is die een busreis naar het festival of concert waar jullie heen gaan organiseren, ook dit is vaak een voordelige optie! (Vaak zelfs goedkoper, makkelijker en sneller dan het openbaar vervoer )

Zijn jullie met een grote groep en hebben jullie besloten om gezamenlijk een bus te huren? Dan heb je daarbij ook nog de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse gewone bussen in verschillende prijsklasses, maar ook een partybus huren behoort tot de mogelijkheden. Met een partybus gaat onderweg naar huis het feestje nog even door!


Comments